• Atletiek Vlaanderen 2013
  • volg ons op twittervolg Atletiek Vlaanderen op facebookvolg rss nieuwsfeed
  •                

NIEUWS


Bashir Abdi rondt stage in Kenia af

20 April 2014 - Teamnieuws

Bashir Abdi zet vandaag een punt achter een wekenlange hoogtestage in Kenia. Volgende woensdag reist hij naar de Verenigde Staten af. Op 4 mei wil hij in Stanford de EK-limiet in de 10.000m lopen.

Bashir Abdi is bezig aan zijn laatste dagen in Kenia.  Het was voor het eerst dat hij Kenia koos in zijn voorbereiding op de zomer en de stageplaats is heel goed meegevallen.
“De harde ondergrond bezorgde hem de eerste dagen wel wat last van stijve kuiten en na een val moest hij ook een geschaafde knie voor lief nemen. Maar dat zijn op medisch vlak veruit de enige negatieve geluiden”, vertelt trainer Peter Robbens. “Zijn trainingen zijn goed gegaan, zijn conditie is dan ook stevig te noemen. De laatste anderhalve week werd hij wel wat afgeremd door het begin van het regenseizoen. Regen en wind maakten sommige trainingen extra lastig. Maar Bashir blikt wel tevreden op zijn stage in Kenia terug.”

Bashir rondt morgen zijn stage af en reist daarna naar Nairobi af. Volgende woensdag maakt hij de oversteek naar de Verenigde Staten. “Het wordt een lange trip richting Portland. Daar zal het vooral rusten en aanpassen aan het grote tijdsverschil worden.”

“Bashir kijkt er enorm naar uit om samen met Atletiek Vlaanderen-collega’s Jeroen D’hoedt, Koen Naert en Almensh Belete in Stanford deel te nemen aan de wedstrijd waar hij vorig jaar de 10.000m in een schitterende tijd van 27.43.99 liep en waar hij prachtige herinneringen aan overhoudt. Na de meeting in Stanford blijft hij nog een tiental dagen in de States en loopt hij waarschijnlijk ook nog een 5.000m. Met hopelijk de EK-limieten in de 5.000 en 10.000m op zak keert hij medio mei naar Europa terug. Na zijn terugkomst is het de bedoeling om enkele kortere wedstrijden te doen, onder meer een 3.000m.  De eerste wedstrijdperiode loopt tot de Europabeker van midden juni”, besluit Peter Robbens.


Stef Vanhaeren tevreden over stage op Tenerife

18 April 2014 - Teamnieuws

De zuiderse voorbereidingsstages op het nieuwe pisteseizoen lopen op hun laatste benen. Zo ook voor Stef Vanhaeren. Hij opent zijn seizoen met de 400m horden op de Antwerpse kampioenschappen.


“Mijn stage is heel goed verlopen. Ik heb geen last van kwetsuren gehad en heb alles wat gepland stond kunnen doen”, vertelt Stef Vanhaeren. “Ik zit dus zeker op schema. Vergelijken met vorig jaar rond deze tijd is niet zo makkelijk. Toen zat ik immers op hoogtestage en waren de omstandigheden toch wel anders.”

“Ik ben er hoe dan ook van overtuigd dat ik minstens even goed ben, wellicht zelfs iets beter dan in april van vorig jaar. Hoe ik in mijn eerste wedstrijden zal presteren, zal afhangen van de mate waarin ik vlotter of minder vlot van de trainingsinspanningen herstel.”

Zijn wedstrijdplanning voor de eerste weken van het nieuwe zomerseizoen is niet anders dan die in voorgaande jaren. Dat betekent beginnen met de provinciale kampioenschappen, daarna de interclub en als laatste van het eerste drieluik de Vlaamse kampioenschappen. “Ik ga er telkens de 400m horden lopen. Na afloop van de eerste drie wedstrijden maak ik een balans op om te zien waar ik nog aan moet werken.”

“Ik vond dat ik de voorbije jaren in de laatste honderd meter vaak net iets te kort schoot om echt het verschil nog te maken. Daar wil ik dit zomerseizoen opnieuw een sterk punt van maken. Ik voel ook dat mijn diesel langer meegaat dan voorgaande jaren, ik herstel ook beter van de inspanningen. Voor de rest heb ik hier op Tenerife het tempo een beetje verhoogd en meer naar wedstrijdsnelheid gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik minstens op schema zit. Ik heb er een goed gevoel bij. De eerste wedstrijden komen plots weer dichtbij. Dat zorgt voor een spannend gevoel. Maar ik ben er klaar voor.”

Stef Vanhaeren gaf eerder al aan dat hij minstens beter wil doen dan zijn persoonlijk record (50.01 in 2011). De limiet (U24) voor het EK in Zürich bedraagt 50.50.

 


Koen en Jeroen trainen samen in Flagstaff

09 April 2014 - Teamnieuws

Koen Naert en Jeroen D’hoedt hebben de eerste week van hun hoogtestage in Flagstaff achter de rug. Ze trainen er de hele tijd samen.

“De omstandigheden zijn momenteel perfect om te trainen. De eerste dagen was het wat aan de frisse kant,  maar nu lopen we hier al rond in short en singlet. Gewoon perfect”/em>,  melden Koen Naert en Jeroen D’hoedt.


“Jeroen en ik trainen ook de hele tijd samen. De eerste week was nog niet zo zwaar, maar toch proberen we zoveel mogelijk te combineren en dat lukt vrij aardig. Vooraf zijn de schema’s ook naast elkaar gelegd en dus wat op elkaar afgestemd. Natuurlijk liggen de accenten bij Jeroen en bij mij anders. Bij de specifieke pistetrainingen zullen we dus ons eigen ding doen.”

Koen is heel tevreden met de huidige gang van zaken.

“Ik had ook niets anders verwacht na mijn goede winter. Gezond en wel uit de winter komen is altijd een groot voordeel. Dat was mijn belangrijkste doelstelling na nieuwjaar,  daar ben ik zeker in geslaagd. Dat voel ik momenteel ook. Nu begint de specifieke opbouw richting Stanford met op zaterdag de eerste pistesessie voor ons beiden. Ook op de piste doen we enkele trainingen samen. Heel plezant om zo samen te kunnen trainen.”

“Ook met Jeroen gaat alles naar wens. Ik heb de indruk dat hij stukken beter is dan in het verleden op hoogte. Maar ook dat is geen verrassing na zijn winterseizoen! Ook voor Jeroen staat zaterdag de eerste pistesessie op het programma. Als je het mij vraagt: hij gaat in Stanford een toptijd in de 5 km neerzetten.”

 


Axelle Dauwens sneller en regelmatiger op training

08 April 2014 - Teamnieuws

Nog tot 18 april werkt Axelle Dauwens op Tenerife een trainingsstage af. Ze vindt er de ideale omstandigheden om horden te trainen.

Axelle Dauwens heeft er op Tenerife al bijna twee weken training op zitten. Na eerder een maand stage in Stellenbosch trainde ze tot einde maart in België. “Na de vier weken in Zuid-Afrika kreeg ik, mede door de vermoeidheid, wel met een kleine weerbots af te rekenen. Maar al bij al heb ik goed kunnen doortrainen, ook al omdat het weer in België heel goed was. Ook mijn knie berokkent me nog amper last. Al moet ik wel alert blijven en goed mijn oefeningen blijven doen. Ik heb een beetje compensatiepijn aan mijn linkerhamstring, maar dat wordt goed opgevolgd”, meldt Axelle vanuit Tenerife.

“Op Tenerife vind ik de ideale omstandigheden om op de horden te trainen. Vorige zaterdag heb ik voor het eerst meer dan vijf horden gedaan. Daardoor moest ik van aanvalsbeen wisselen, maar dat lukte vrij goed. Algemeen gesproken ben ik zeker sterker geworden. Ik loop iets sneller dan vorig jaar en zeker ook regelmatiger.”

Haar wedstrijdkalender moet nog voor het grootste deel ingevuld worden. Normaliter loopt Axelle begin juni de 400m horden op de IAAF-meeting van Marrakech. In mei wil ze met Meetjesland scoren op de interclub.


“Ik ben erg benieuwd naar het nieuwe seizoen. Het geloof is groot dat ik opnieuw mooie prestaties zal kunnen neerzetten. Uit ervaring weet ik wel dat de 400m horden een nummer is dat in de loop van het seizoen moet rijpen. Ik zal mijn tijd nemen om te groeien in de wedstrijden en wil zo top zijn op het EK in Zürich.”


Dario De Borger last meer buitenlandse wedstrijden in

03 April 2014 - Teamnieuws

Zaterdag vertrekt hordeloper Dario De Borger voor een trainingsstage van twee weken naar Tenerife. Meer dan voorgaande jaren trekt hij dit zomerseizoen vooral naar meetings in het buitenland.

“Na afloop van het indoorseizoen heb ik enkele dagen rust genomen. Daarna heb ik het trainingswerk hervat”, vertelt Dario De Borger. “Tot nu toe lag de focus vooral op het langere werk en op uithouding, met de bedoeling om zo mijn basis te verbreden. Tijdens de stage op Tenerife verschuift de klemtoon naar het specifiekere en technische werk. Ik zit in elk geval goed op schema.”

Als het weer het toelaat, opent hij zijn zomerseizoen met de 200m op de Vlaams-Brabantse kampioenschappen van eind april. “Mijn eerste 110m horden doe ik wellicht op de Vlaamse kampioenschappen. Ik laat dit zomerseizoen de Flanders Cup links liggen en ga veel meer op meetings in het buitenland inzetten. Op die manier hoop ik mijn voordeel te halen uit de betere weersomstandigheden en uit de rugwind.”

Grote zomerdoel is het EK, van 12 tot en met 17 augustus in Zürich. “Ten opzichte van vorige zomer, toen ik op het EK in Tampere al half juli op mijn best moest zijn, zal ik nu mijn conditiepiek enkele weken later moeten bereiken. Ik mag deze zomer dus niet te vroeg in vorm zijn.”


 

NIEUWSARCHIEF PER CATEGORIE


 

VOLLEDIG NIEUWSARCHIEF


 

PARTNERS

Onze partners